GAGELSTAETE  is een van de woongroepen voor 50-plussers in Utrecht. Ons gebouw staat in Overvecht sinds 2000 en grenst aan Park de Gagel, vandaar onze naam.   We bewonen een mooi gebouw dat opvalt tussen de hoge flats in de wijk, je kunt het bijna een witte raaf noemen in Overvecht.  Er zijn 24  driekamer-appartementen, de oppervlakte is ongeveer 80 vierkante meter.   

Er zijn activiteiten waar iedereen aan mee mág doen, zonder enige verplichting. Iedereen woont uiteraard helemaal zelfstandig, maar is wel betrokken op elkaar, we willen gewoon goede buren zijn.  Alle bewoners zijn lid van de Vereniging Gagelstaete.

 Eigenlijk hoef je niet echt eenzaam te zijn in een woongroep, maar veel hangt ook af van jezelf.  We gaan regelmatig een dagje uit, sommigen gaan wel eens samen naar een concert, , met Kerst wordt er een gezellig kerstdiner georganiseerd en met Pasen een Paasbrunch.   Eén keer per week kun je samen koffiedrinken in de gemeenschappelijke ruimte.

Senioren houden niet van rommel in de openbare ruimte en dat kun je bij ons echt merken.  De hal, het trapportaal en de galerijen zien er schoon en fris uit.

Het mooie is dat we zelf op zoek mogen gaan naar nieuwe bewoners als er een huis leeg komt.  We zijn op zoek naar nieuwe, liefst “prille” senioren, ( 50 à 65 jaar) die zelfstandig zijn, in een woongroep willen mee functioneren en kunnen instemmen met de doelstellingen van de Vereniging Gagelstaete.

Deze zijn vastgelegd in Statuten en een Huishoudelijk reglement.   Klik op onderstaande  link voor een filmpje van onze woongroep 

                                                                      https://www.youtube.com/watch?v=VOKBsekQkpg

P.S.: Lukt het niet ? Klik dan met r. muisknop en open in nieuw venster.